Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

De nieuwe Renault Clio: populaire bestseller krijgt stijlvol vervolg

Renault presenteert de nieuwe Clio en geeft daarmee een vervolg aan een succesverhaal. Sinds de introductie 26 jaar geleden van de eerste Renault Clio zijn er al meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht. Dankzij een krachtig design, nog betere interieurafwerking en een uitgebreid motorenprogramma tilt Renault de nieuwe Clio naar een hoger plan.

De vierde generatie Renault Clio uit 2012 was het eerste model voorzien van de nieuwe designhand van Laurens van den Acker, directeur Corporate Design Renault. De nieuwe Renault Clio maakt dankzij de herkenbare LED-verlichting, inclusief C-vormige dagrijverlichting, meteen een onuitwisbare indruk. Aan de voorzijde siert een hertekende grille, met centraal het Renault logo. Een brede grille onderaan de voorbumper en een nieuwe achterbumper geven de Renault Clio een nog robuustere uitstraling. De nieuwe Renault Clio is leverbaar met 3 verschillende navigatie- en multimediasystemen: Media Nav, Renault R-Link en het nieuwe slimme R&Go systeem. De nieuwe Renault Clio is de eerste B-segmentauto van Renault verkrijgbaar met een BOSEĀ® audiosysteem, terwijl de aanwezige rijhulpsystemen de nieuwe auto nog veelzijdiger en veiliger maken. Als aanvulling op de parkeersensoren achter is de Renault Clio, afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau, ook leverbaar met parkeersensoren aan de voorzijde en een achteruitrijcamera. Voor de rijker uitgeruste versies levert Renault optioneel Easy Park Assist (een automatisch inparkeersysteem).
Renault opent deze zomer de orderboeken van de nieuwe Clio. De levering start na de zomer. Voor meer informatie kunt u terecht in de showroom van Renault-dealer Munsterhuis.