Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kunst van Enschede
Deze week: Richard Wannée

Wat maak jij?

Ik maak beeldhouwwerken en schilderijen. In het kader van 'Mooi Enschede' heb ik onder andere burgemeester Onno van Veldhuizen geportretteerd.

Wat maakt jouw werk speciaal?

Tijdens het schilderen laat ik me leiden door mijn gevoel en laat ik mijn emotie spreken, zonder stil te staan bij het resultaat. De schoonheid ontstaat wanneer verwachtingen worden losgelaten. Begrippen als figuratief en abstract zijn niet langer ter zake doende. Het schilderen zelf is een proces waarvan het resultaat ondergeschikt is aan de weg ernaartoe. Zo kunnen grenzen tussen herkenbaar en onherkenbaar bij vlagen wegvallen, terwijl gelijktijdig een zeker evenwicht ontstaat.

Waar kunnen we jouw werk zien?

Op http://richardwannee.nl en van 23 juli tot 21 augustus op de expo 'Mooi Enschede' in Concordia (Langestraat, Enschede).

Welke bekende kunstenaar bewonder jij?

Op dit moment ben ik zeer geïnspireerd door de Franse schilder Gérard Stricher en in het bijzonder door Mark Rothko. Het kleurgebruik, de compositie en de balans fascineren mij bij hen.

Wat betekent Enschede voor jou?

Enschede is een stad waar ik woon en me samen met mijn partner thuis voel omdat er veel te doen en te beleven is op het gebied van kunst, cultuur en muziek.

Deze rubriek wordt verzorgd door Cultuur in Enschede.

Zie www.cultuurinenschede.nl/projecten/kunst-van-enschede/