Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Mooi Enschede: ode aan de stad

Mooi Enschede is een expositie door Enschedese kunstenaars, dichters, fotografen, muzikanten en filmmakers. Een ode aan de stad Enschede van jong tot oud.

Van 23 juli t/m 21 augustus treedt het kunstenaarsplatform 'Mooi Enschede' naar buiten met een manifestatie in Concordia aan de Langestraat 56. Schilders, beeldhouwers, fotografen, dichters, muzikanten, acteurs en performers tonen hun kijk op de stad Enschede. Tegelijkertijd is er in de binnenstad een centrumroute waar op dertien locaties ook werk is te zien van Enschedese kunstenaars.

Het is de derde keer dat Mooi Enschede naar buiten treedt. Initiatiefnemer Marianne Yvonne Neijhuis, stadsschilder van Enschede, bedacht het platform om Enschedese kunstenaars een gezicht te geven. Na exposities en performances in de toenmalige Galerie WVIII in 2014 presenteerde Mooi Enschede zich in een leegstaande ruimte in de Walstraat schuin tegenover de galerieën Objectief en Beeld & Aambeeld.

Aan deze derde versie van Mooi Enschede in Concordia wordt meegewerkt door meer dan dertig Enschedese kunstenaars. Mooi Enschede is aangesloten bij de Nationale Kunstdagen, Stichting Kunstweek en de Nationale Kunstroute 2016.