Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Zomerse Workshops voor
alle leeftijden in Enschede

Heb jij ook zo'n zin in de zomer? Misschien ga je lekker op vakantie, of werk je juist deze zomer door. Je hoeft je hoe dan ook niet te vervelen! Ook tijdens de vakantieweken is er namelijk van alles te doen in Enschede.

Van 16 juli tot en met 28 augustus zijn er diverse workshops die je kunt volgen. Zomerse Workshops is een project waarbij vijftien professionele instellingen in Enschede hun zomeraanbod gezamenlijk promoten. Zo laten ze aan de inwoners en bezoekers van Enschede zien dat er óók in de zomer kwalitatief goede en leuke activiteiten te doen zijn.

De Zomerse Workshops zijn er niet alleen voor kinderen of alleen voor volwassenen. Er is een aanbod voor alle leeftijden. Denk onder andere aan dans, theaterlessen en het kinder-doe-paradijs. Of muzikale workshops, theatersport en een cursus perspectief tekenen. Of workshops van het Conservatorium voor jongeren en volwassenen. En er is nog veel meer! Het complete aanbod is te vinden op www.cultuurinenschede.nl/zomerse-workshops.

Drie jaar geleden is dit project gestart als een samenwerking van culturele instellingen. Nieuw dit jaar is dat ook sportorganisaties meedoen. Tang Soo Do (Koreaanse karate), Schermvereniging DSV Gascogne en Cube Bouldergym zijn sportorganisaties waar je kennis mee kan maken deze zomer. Daarnaast vind je bij de culturele instellingen ook verrassende activiteiten, zoals kookworkshops bij Dynamo Expo of diverse creatieve kledingworkshops bij La Reina Design.

De deelnemende organisaties zijn: Alludens, ArtEZ Conservatorium, Cube Bouldergym, Desert Eagles, Dynamo Expo, Glo Entertainment, Kaliber Kunstenschool, La Reina Design, Muziekbank Overijssel, Novae Popschool, Rijksmuseum Twenthe, Schermvereniging DSV Gascogne, Tang Soo Do, Theatermakerij Enschede en de Volksuniversiteit Enschede.