Foto: Hennie Schiphauwer
Foto: Hennie Schiphauwer Foto: Steef Alblas

Startschot voor nieuwe Duitsland campagne
met ingebruikname van de 'Enschede'-tram

In de Duitse stad Essen is vorige week vrijdag het startschot gegeven voor de vernieuwde Duitsland campagne van Enschede met de ingebruikname van de 'Enschede'-tram. Doel van de campagne is meer Duitse bezoekers uit Nordrhein Westfalen naar Enschede te trekken. Een Enschedese delegatie van binnenstadondernemers, ambtenaren en Enschede Promotie was naar Essen afgereisd om bij de aftrap aanwezig te zijn.

Een belangrijk onderdeel van de campagne vormt de 'Enschede'-tram, die gedurende minimaal een jaar zichtbaar zal zijn in het stadsbeeld. Om de ingebruikname extra luister bij te zetten, liet een promotieteam voorbijgangers op ludieke wijze met Enschede kennis maken door onder andere goody bags en stroopwafels uit te delen. Naast de inzet van de tram zal de campagne vooral ook online gestalte krijgen in de Euregio en in Nordrhein Westfalen. Verder bestaat de campagne uit een direct mailing en gerichte informatievoorziening voor Duitse bezoekers in Enschede.

Enschede Promotie voert sinds 2012 samen met de binnenstadpartners, zoals het Ondernemersfonds en de Marktbond, succesvol campagne in de Euregio. De stad heeft in dit gebied een naamsbekendheid van 99%. Deze cijfers zijn aanleiding om de campagne een nieuwe impuls te geven en de geografische doelgroep uit te breiden naar het Noord-Ruhrgebied. De focus komt te liggen op Essen, dat met ruim een half miljoen inwoners en een regionale aantrekkingskracht een groot en kansrijk afzetgebied vormt.

De profilering van Enschede als winkelstad blijft en ook de koopzondag en de warenmarkt houden in de communicatie een belangrijke rol. Echter, in de nieuwe campagne wordt dit aangevuld met de pijler meerdaags bezoek. Uit onderzoek in Nordrhein Westfalen blijkt dat 66% van de respondenten geïnteresseerd is in een weekendje weg. Dat biedt potentie om hen te verleiden meerdere dagen in Enschede door te brengen. Enschede Um die Ecke is de nieuwe pay off. De directe nabijheid van Enschede, maar het toch kunnen genieten van een compleet ander aanbod en sfeer, zijn kenmerken die de doelgroep erg waardeert, en komen dan ook in deze pay off tot uitdrukking.