Foto: Ard van der Heijden
Foto: Ard van der Heijden Foto: Steef Alblas

Gezekerd klimmen bij ES OnSight

Afgelopen zondag hield klimvereniging ES OnSight een Open Dag bij klimcentrum Arqué in Enschede. Kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen konden het klimmen uitproberen op de circa 12 meter hoge wanden, waar men gezekerd met touwen veilig tegenop kon klimmen.

De Enschedese Sportklimvereniging bestaat sinds 1996 en heeft al meerdere landskampioenen voortgebracht. Er zijn trainingsgroepen voor de jeugd, ingedeeld naar leeftijd: van 7-9 jaar, van 10-12 jaar en vanaf 13 jaar. Voor volwassenen zijn er bloktrainingen op aanvraag. Ook is er een jeugdselectieteam waarbij de klimmers aan landelijke en internationale wedstrijden meedoen. Onder hen is Sam Swalué, de regerend nationaal kampioene in de categorie meisjes 12-14 jaar.

De vereniging organiseert elk jaar wedstrijden, een clubweekend en een jeugdkamp in Duitsland waarbij er op rotsen geklommen wordt. Het lidmaatschap bedraagt € 17,50 per jaar en voor het trainen € 27,50 per half jaar. Trainende leden krijgen korting op de entree van de klimhal. Informatie: esonsight.nl en facebook.com/sportklimmen.