Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kamerkoor Canteklaer komt
naar Lonneker voor optreden

Kamerkoor Canteklaer geeft op zaterdag 9 juli onder leiding van Iassen Raykov een concert in de Kapel uit Liefde in Lonneker, onder de titel 'My Soul is in the Sky'. Die titel is een citaat van William Shakespeare, uit zijn toneelstuk 'A Midsummer Night's Dream'.

Canteklaer zingt een aantal koorwerken die gebaseerd zijn op teksten van Shakespeare. De beroemde schrijver en acteur overleed 400 jaar geleden. Daarnaast brengt het kamerkoor het Requiem van Herbert Howells ten gehore. Zó beeldend is dit muziekstuk geschreven, dat het de hoorders uittilt boven het alledaagse bestaan en kan doen verzuchten: 'My soul is in the sky…' Maar naast het serieuze requiem is er ook de lichtvoetigheid van de Shakespeare Songs. Met bijvoorbeeld 'It was a Lover and his Lass' van Matthew Harris, 'Over Hill, over Dale' van Ralph Vaughan Williams en 'Double Toil and Trouble' van Jaako Mäntyjärvi.

Op 22 mei zong Kamerkoor Canteklaer in het voorprogramma van het concert De Storm, waarin het Nederlands Kamerkoor optrad met Hadewych Minis. Met drie Shakespeare Songs gaf Kamerkoor Canteklaer op het podium van het Muziekcentrum alvast een voorproef van het concert op 9 juli, dat om 20:00 uur begint in de Kapel uit Liefde (Dorpsstraat 44, Lonneker).

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.canteklaer.nl of aan de kassa op zaterdag 9 juli (voorverkoop: € 10,-; aan de kassa: € 12,-). Na het concert is er gelegenheid om een drankje te nuttigen in de Heerdstee, naast de kapel.