Dirigent Monique Kokkeler (foto: Yourstyle)
Dirigent Monique Kokkeler (foto: Yourstyle) Foto: Steef Alblas

'Patch Adams' in teken van Huntington

Symfonieorkest Orchestra Twente en Choir Twente geven op zondag 10 juli om 15:00 uur het concert 'Patch Adams' in het Muziekcentrum Enschede. Het project 'Patch Adams' is op initiatief van dirigent Monique Kokkeler. Het concert is vernoemd naar de waargebeurde film 'Patch Adams'. In de film worden wensen van zieke mensen vervuld.

Met het concert willen Symfonieorkest Orchestra Twente en Choir Twente een steentje bijdragen aan de wens van de familie Desmet uit Overdinkel. Recent heeft de familie gehoord dat ook hun derde kind de juveniele vorm van Huntington heeft. De ziekte Huntington is ALS, Parkinson en Alzheimer ineen. Er bestaat nog geen geneesmiddel om de ziekte te behandelen. Dinsdag 21 juni 2016 is Giuliano Desmet overleden. De ziekte van Huntington is een slopende hersenziekte, die maar weinig voorkomt. Zeker bij kinderen. In februari dit jaar vertelde Claudia Desmet aan RTV Oost dat haar gezin drie keer is getroffen. Ook zoon Damiano en dochter Serena hebben de vreselijke ziekte.

Familie Desmet is in actie gekomen om geld in te zamelen voor onderzoek naar een medicijn, samen met het Campagneteam Huntington. De wens van familie Desmet is om geld in te zamelen voor de Stichting Huntington. Aan het einde van het concert is er een collecte. De opbrengst van de collecte gaat naar het Campagneteam Huntington. Orchestra Twente & Choir Twente zullen filmmuziek en popmuziek ten gehore brengen, waaronder Star Wars, Back to the future, Gabriella's Song, Amazing Grace, Nothing else matters, Eye of the Tiger en Pride, in the name of love. Orchestra Twente bestaat uit 50 professionele musici die op projectbasis concerten geven. Tevens wordt er medewerking verleend door zangeres Yvette Wunderink, zanger Daan Smits en Annemieke van Doesburg. Dit onder leiding van dirigent Monique Kokkeler.

Kaarten (€ 15,- per persoon) zijn te verkrijgen bij Van Weersel & Zonen (Oldenzaalsestraat 126, Enschede), Primera (Bernhard Leurinkstraat 5, Losser) en Plus Supermarkt (Hoofdstraat 163, Overdinkel) of telefonisch via 06-41063498.