Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Is Junior Ranger zijn iets voor jou?

Struin jij graag buiten rond, wil je lekker actief bezig zijn in de natuur en samen met andere jongeren iedere maand leuke activiteiten doen? Dan is Junior Rangers iets voor jou!

Een Junior Ranger vertelt: 'We helpen actief mee aan natuurbeheer, zoals vlonderpaden maken of een otterverblijf bouwen, ontdekken gebieden waar niet vaak mensen komen, beschermen de natuur en we leren steeds meer planten en dieren herkennen. We inventariseren bijvoorbeeld roofvogels en helpen soms mee bij een evenement.' Aan het eind van het seizoen ga je met je groep op een gaaf kamp met bijzondere activiteiten en vooral veel lol. Een Junior Ranger: 'We maken samen eten en hebben verschillende activiteiten, zoals vleermuizen spotten of een nachttocht in een kano. En het belangrijkste is de lol, want we lachen wat af!'

De bijeenkomsten zijn één keer per maand en altijd op een zaterdagochtend in natuurgebied 'Hof Espelo' (bij Enschede/Hengelo). Voor de zomervakantie is er nog één introductiebijeenkomst en wel op zaterdag 2 juli (9:00-12:00 uur). Hieraan kun je gratis meedoen om te kijken of het iets voor je is. Zit je nu in groep 8 of de eerste, tweede of derde klas, dan ben je van harte welkom.

Aanmelden kan bij Carin de Cloe van Landschap Overijssel (Carin.deCloe@landschapoverijssel.nl; 0529-408407). Na de zomer wordt gestart met een nieuw Junior Ranger seizoen. De kosten bedragen € 50,- per seizoen (inclusief kamp en een Junior Ranger jas in bruikleen).