Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Rockopera TOMMY zoekt kappers en grimeurs

Voor de geweldige rockopera TOMMY is HUMUS muziek & theater op zoek naar mensen die het leuk vinden om te helpen met kap en grime. Er zitten veel verschillende rollen in de productie, dus het is een uitdaging voor de mensen van kap en grime om er binnen korte tijd voor te zorgen dat iemand weer op tijd klaar is om het podium op te gaan.

Een van de doelen van HUMUS is het verbinden van professionals met amateurs. HUMUS is dus enerzijds op zoek naar mensen die al veel ervaring hebben, maar anderzijds ook naar mensen die bijvoorbeeld een visagie-opleiding hebben gevolgd en willen kijken of theater-grime iets voor hen is. Hetzelfde geldt uiteraard voor kappers.

De rockopera TOMMY van de Britse rockband The Who (1969) werd in de jaren zeventig omgeschreven naar een Broadway-versie. TOMMY vertelt het verhaal over een jongen die zoveel meemaakt dat hij apathisch wordt. Door onder meer op jonge leeftijd een moord te zien, trekt hij zich terug in zijn eigen wereld en lijkt hij onbereikbaar voor iedereen om hem heen. Tommy heef één groot talent: flipperen. Daarmee vergaart hij roem en wordt hij, ondanks dat hij niet praat, een cult-held. Zijn moeder weet uiteindelijk door zijn muur heen te breken, waardoor hij weer volop in het leven komt te staan. Hij wordt een beroemdheid en krijgt veel volgelingen, die hem adoreren. Maar deze heldenstatus keert zich uiteindelijk tegen hem...

Stichting HUMUS muziek & theater brengt TOMMY met in de hoofdrollen cabaretier André Manuel als oom Ernie en aanstormend musicaltalent Niek Loohuis als Tommy. De cast bestaat uit een mix van amateurs op hoog niveau en professionals op het gebied van zang en theater, inclusief een zeskoppige professionele band.

Dus ben jij of ken jij mensen die het leuk vinden om hun skills aan te scherpen, kennis te maken met wat er bij een theaterproductie komt kijken op het gebied van kap en grime en een onbegrensd enthousiasme hebben voor theater, neem dan contact op via humusmuziekentheater@gmail.com. TOMMY wordt op 12 en 13 november gespeeld in Almelo (Hof 88), op 29 januari 2017 in Enschede (De Kleine Willem) en op 5 en 6 februari 2017 in Zutphen (Hanzehof).