Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Meer dan Architectuur

Vandaag (donderdag) opent Rob Beerkens (directeur van MAS Architectuur) om 19:30 uur in Boekhandel Broekhuis aan de Marktstraat 12 in Enschede (derde verdieping) de expositie 'Meer dan Architectuur' met pas voltooide en lopende projecten van Architectuurbureau Project DWG.

Binnen vijf thema's – Herbestemming; Ruimtelijk wonen; Betaalbaar bouwen; Het Pauzelandschap; Onderwijs en educatie – wordt geïllustreerd wat Project DWG onder 'meer dan architectuur' verstaat. Met meer dan 200 gerealiseerde projecten in 12,5 jaar stelt architect Michiel de Wit dat hij niet enkel meer aan het bouwen is. Met projecten als de Legokerk, het PET paviljoen in een pauzelandschap, onderzoek met studenten van de Saxion en complexe herbestemmingsprojecten merkt hij dat hij gelooft in de stad en de betrokken mensen die de stad maken. 'Architectuur begint daar waar het bouwen stopt', zegt hij. 'Het voltooien van de bouw is niet het einddoel. Het resultaat is niet de stenen massa of klinische architectuurfotografie, maar ruimte die werkt en kan blijven werken. Ook wanneer deze in de toekomst een nieuwe betekenis zou krijgen.'

Architectuurbureau Project DWG neemt actief deel aan de stad en toont in Broekhuis het proces achter ruimtelijke kansen en het resultaat dat 'Meer dan Architectuur' is.