Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Veertien Enschedeërs winnen
samen bedrag van € 100.000,-

Een grote verrassing voor veertien deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op de Willem Bontekoestraat in Enschede. Op hun postcode is de Buurt-Ton van 100.000 euro gevallen in de meitrekking van de Postcode Loterij. De winnaars verdeelden deze prijs met elkaar. De bewoners van de Willem Bontekoestraat werden met een cheque verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Nicolette van Dam.

Eén Enschedese deelnemer won een bedrag van 20.000 euro, drie bewoners ontvingen ieder 10.000 euro en tien winnaars kregen ieder een bedrag van 5.000 euro. De bedragen lopen uiteen omdat de verdeling van het geldbedrag afhankelijk is van het aantal meespelende loten.

Sandy en haar echtgenoot wonnen 10.000 euro. Sandy: 'Dat was een hele verrassing! Mijn man was thuis, dus die heeft het bedrag in ontvangst genomen. Nadien hebben we het nog even 'nagevierd' bij de buren. De een wil er een andere vloer van aanschaffen, de ander besteedt het aan een vakantie. Zelf hebben we er nog geen bestemming voor. We zien het wel. Het is in elk geval mooi meegenomen!'

De Buurt-Ton is de nieuwe prijs van de Postcode Loterij, die iedere zaterdag wordt bekendgemaakt. Om de introductie van deze nieuwe prijs te vieren, deelt de Postcode Loterij in de trekkingen van mei en juni extra Buurt-tonnen uit. De prijs van 100.000 euro wordt verdeeld over het aantal deelnemers in de winnende postcode. De hoogte van het geldbedrag is afhankelijk van het aantal meespelende loten.