Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Multiculturele Markt vult Enschedese
lucht met geuren, kleuren en klanken

Van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli wordt de lucht gevuld met wereldse klanken, geuren en kleuren tijdens de Multiculturele Markt Enschede. Ga op exotische ontdekkingstocht en neem een kijkje bij andere culturen. Muziek, zang, dans, folklore, modeshows, workshops en hapjes: proef de sfeer van multicultureel Nederland.

Maak kennis met de diverse culturen die Nederland rijk is, zoals de Surinaamse, Braziliaanse, Italiaanse, Bulgaarse, Turkse, Bosnische, Hongaarse, Mexicaanse, Filipijnse en Syrische gemeenschap. Ga op een culturele manier speeddaten, ontdek met Snezhana de oriƫntaalse wijze van buikdansen en volg de swingende workshop Bollywood Al Hayat Dance. Boeiende optredens, zoals van de Caribische steelband, een Chinese leeuwendans, Braziliaanse capoeira en meeslepende traditionele dansen van multiculturele gemeenschappen uit de wijde omgeving; je beleeft het allemaal. Natuurlijk kun je ook kennismaken met koopwaar uit diverse landen en volop genieten van authentieke gerechten uit alle windstreken. Ontdek het vele lekkers dat de verschillende culturen jou te bieden hebben. Want eten is zoveel meer dan een eerste levensbehoefte. Het is binnen de gemeenschappen een belangrijk gebaar, een uiting van samen delen, van genieten met elkaar en van zowel gastvrijheid bieden als beleven. Kortom, kom het zelf ervaren in de binnenstad van Enschede en geniet van een verrassend multiculti-feest waar de geuren, kleuren en klanken vanaf spatten!

De Multiculturele Markt Enschede is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een regionaal begrip en situeert zich op en rondom de Oude Markt, het Ei van Ko, de Van Loenshof en het Zuidmolenplein. Dit jaar vindt alweer de zevende editie plaats. Kijk voor meer informatie op www.multiculturelemarkt.nl.

Afbeelding