Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Excursie in
bouwwerken
Karel de Bazel

Op zondag 26 juni presenteert de Synagoge Enschede van 12:00 tot 15:15 uur samen met IAA Architecten een speciaal programma. De synagoge van Enschede, het Menko-van Damhuis en het Menko-Edersheimhuis staan dan centraal: gebouwen ontstaan dankzij een samenwerking van de bekende architect De Bazel en de familie Menko. Naast een lezing over de architect en de opdrachtgevers wordt tevens de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een rondleiding in deze drie gebouwen.

De middag begint met een lezing in de synagoge door Leon Brokers. Daarna volgen een lichte lunch en rondleidingen door de synagoge en de twee villa's. Het Menko-Edersheimhuis is inmiddels al 20 jaar in gebruik bij IAA Architecten. Het markante pand staat in de volksmond nog bekend als het vroegere hotel Memphis. Daar tegenover ligt het Menko-van Damhuis, waar ooit een joods bejaardentehuis gevestigd was. Sinds kort is Oxilion webhosting er gevestigd. In de beide villa's, die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn, is de prachtige bouwstijl van Karel de Bazel nog ruimschoots aanwezig.

Reserveer tijdig uw kaarten, aangezien er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Kaarten kosten € 17,50 en zijn inclusief lunch en drie documentatieboekjes. Voor meer informatie en reserveren: vrienden@synagogeenschede.nl of 053-4323479.