Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Voor u getest... Subaru Forester Premium van Autobedrijf Zuithof

'Een nog betere rijervaring, uitstraling en kwaliteitsbeleving', omschrijft Subaru zijn eigen Forester. Maakt de Forester dit ook waar? Autopaper bracht een bezoek aan Autobedrijf Zuithof in Bornerbroek en testte de Subaru Forester Premium in het Twentse achterland.

Terwijl we in onze eigen auto op weg zijn naar Autobedrijf Zuithof, verheugen we ons al op de aanstaande kennismaking met de Subaru Forester. Even dreigen we ons goede humeur te verliezen als we, rijdend vanuit Almelo richting Bornerbroek, op een wegafsluiting stuiten. Al snel blijkt echter dat de omleiding prima staat aangegeven en Autobedrijf Zuithof uitstekend te bereiken is door gewoon de wegsignaleringen te volgen.

Bij aankomst aan het Tusveld 15 staat René Zuithof ons al op te wachten. Hij overhandigt ons de contactsleutel en brengt ons naar de reeds gereed staande Subaru Forester Premium. De midi-SUV is al keurig door Autobedrijf Zuithof geprepareerd voor een testrit door de provincie. We hoeven ook niet meer te tanken, aangezien de Forester bij het 24/7 tankstation van Autobedrijf Zuithof al voorzien is van een flinke hoeveelheid brandstof. Gezien het indrukwekkend hoge brandstofrendement waarom de Subaru Forester bekend staat, belooft het dan ook een mooie, uitgebreide rit door de provincie te worden. Met zijn verbeterde aerodynamische eigenschappen, Auto Start/Stop-technologie en Lineartronic CVT-transmissie is de Forester een auto die een zo laag mogelijk brandstofverbruik biedt zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties op de weg. Bovendien is het brandstofverbruik van de Forester, die zowel met benzinemotor als met boxerdiesel verkrijgbaar is, via het Multi-Function Display te volgen.

Eerst maar eens onze tassen achterin de Forester deponeren. We openen de elektrische achterklep met behulp van het bedieningsknopje in de contactsleutel. Ook de achterklep zelf is, evenals het instrumentenpaneel, voorzien van een knopje om de achterklep elektronisch mee te bedienen. We lopen eens rustig om de auto heen voor een eerste visuele inspectie. De Forester is elf centimeter hoger dan zijn voorganger, kent een hoge instap en kijkt ons met zijn meesturende koplampen uitnodigend aan. Het zwaartepunt ligt erg laag, wat een pluspunt op de weg is.