Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Eddy Oude Voshaar signeert boek in bieb

Op de langste dag van het jaar, dinsdag 21 juni, heeft Eddy Oude Voshaar, winnaar van de Losserse cultuurprijs, bij Landhuishotel de Bloemenbeek in de Lutte zijn nieuwe, negende, boek gepresenteerd. Het is een schitterend en fraai uitgevoerd fotosalonboek over het mystieke land van de Dinkel.

Oude Voshaar: 'Het mooiste stukje van Europa, verder ben ik nog niet geweest.' Het boek, een must voor mensen die de Twentse natuur liefhebben, is gedrukt door Drukkerij Pim Jansen. De eerste exemplaren werden overhandigd aan de Waterschapgraaf van Vechtstromen en de burgemeester van Losser.

De passie van de fotograaf/schrijver is om de dromerige, mystieke sfeer die in het Land van de Dinkel heerst, vast te leggen. De verstilde beelden zijn gemaakt in Noordoost Twente. 'Het dal van schoonheid is het land van mijn dromen geworden en zo dichtbij! Er ontstaat een groot gevoel van opwinding in mij als je een bijzondere horizon hebt met precies het goede zachte licht. Je moet die momenten meteen vastleggen, want het licht veranderd met de seconde.' Oude Voshaar houdt van dat bijzondere licht en de mystieke sfeer die er heerst in het Land van de Dinkel.

Op vrijdag 24 juni signeert de auteur zijn boek van 18.00 tot 20.00 uur in de bibliotheek van Losser.