Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Popfeesten Usselo: een weekend
lang muziek, vertier en gezelligheid

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni kunnen liefhebbers van een gezellig tentfeest hun hart ophalen bij de 24ste editie van de Popfeesten Usselo, die een weekend lang in het teken staan van muziek, activiteiten, gezelligheid en vertier voor jong en oud.

Het weiland naast de Wissink's Möl is komend weekeinde weer omgebouwd tot een feestterrein. Op vrijdagmiddag vindt de seniorenmiddag plaats. Voor een klein prijsje kunnen senioren genieten van het Ameezing Jeugdkoor, de band Oostenwind, koffie, krentenwegge en onbeperkt hapjes en drankjes. 's Avonds staan de heren van Plork en de Aannemers op het podium om er een groot feest van te maken. Bijna overal waar de heren komen, gaat het dak eraf.

Zaterdagmiddag mogen teams elkaar uitdagen tijdens het zeepvoetbal. Op een glibberig veld spelen ze drie tegen drie en proberen daarbij met kunst en vliegwerk op de been te blijven. Aan het begin van de avond vindt traditiegetrouw het vogelschieten plaats. Eerst is het de beurt aan de sponsoren, daarna mag iedereen vanaf 18 jaar schoten lossen om te bepalen wie er schutterskoning of schutterskoningin van 2016 wordt. 's Avonds gaat DJ Rob Toonen helemaal los met zijn Summertour, een echte uitgaansavond met allerlei soorten muziek: van happy hardcore tot rock en van house tot Nederlandse hits. Hij verloot ook nog een reischeque ter waarde van € 250,-.

Op zondag is er voor het hele gezin wel wat te zien en te beleven. De spectaculaire trekkertrek is wederom de publiekstrekker, waarbij het draait om ronkende motoren, pk's en gewicht. Verder is er dit jaar voor het eerst een ondernemersmarkt, waarbij lokale ondernemers hun producten promoten, en kan men in de tent Frühshoppen. 's Middags wordt het veld omgetoverd tot een strand waarop teams gaan strijden tijdens een beachvolleybaltoernooi. Verder zal Jesse Drent, die gespecialiseerd is in vrijheidsdressuur met paarden, demonstreren welke kunsten zijn paarden allemaal kunnen uitvoeren. Ook aan de kinderen is deze zondag gedacht met de kids plaza en ponyrijden. De Usselose boerenrockband Half um Half mag het feest weer knallend afsluiten. Een echt (familie)dagje uit dus. De entree op zondag is overigens gratis.

Alle informatie is te lezen op www.popfeesten-usselo.nl. Acties voor gratis kaarten en munten zijn te vinden op Facebook en Twitter.