Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Folktrio O'Dreams bij De Buren

Op vrijdag 24 juni vindt alweer het laatste concert van seizoen 2015/2016 plaats bij Folkclub Twente. Het folktrio O'Dreams staat dan op het podium bij De Buren met bloedstollende verhalen en magische songs over het échte Ierse leven.

Achter het Ierland van pubs, pints en Paddies gaat een onontdekte wereld van magische songs schuil. 'Irish Ways and Irish Laws' is een intieme avond vol songs die teruggaan naar de eerste Vikingen die er voet aan land zetten, over de eeuwen durende religieuze en politieke strijd met de Engelsen, de strijd tegen honger, miljoenen Ieren die emigreerden naar Amerika, Australië en het Europese vasteland, illegale whiskey stokerijen, onbereikbare liefdes, heimwee, bizarre vriendschappen en doorgedraaide dorpsgekken.

Je zit op het puntje van de theaterstoel en luistert ademloos naar de muzikale hoogstandjes van drie ervaren singer/songwriters uit de Ierse scene. Om even later vier plaatsen naar rechts en drie rijen naar voren te ontwaken in een opwindende roes van Ierse humor en vrolijkheid. O'Dreams is een heerlijk Iers/Nederlands klasse trio dat oprecht, ontroerend en opzwepend is en met een concert vol verrassingen het publiek wérkelijk weet te raken.

Het optreden van O'Dreams begint op 24 juni om 20.30 uur en vindt plaats in Theater De Buren (Beckumerstraat 2, Boekelo). De entree voor volwassenen is 15 euro (donateurs en studenten 12 euro; jeugd tot 18 jaar 7,50 euro; kinderen tot 12 jaar gratis). Reserveren via www.folkclub.nl, folkclub@dds.nl, 053-4766283 of 06-53873390.