Afbeelding
Foto: Steef Alblas

KunstNonStop organiseert derde
'personeelsfeest' voor kunstenaars

KunstNonStop, het platform voor professioneel beeldend kunstenaars in Enschede en omstreken, nodigt startende en gevorderde kunstenaars, kunstliefhebbers en andere belangstellenden uit voor het derde KNS 'personeelsfeest'. Deze netwerkbijeenkomst voor kunstprofessionals vindt plaats op donderdag 30 juni van 17:00 - 19:00 uur in TETEM kunstruimte te Enschede.

Kunstenaars zijn tegenwoordig ZP-ers: zelfstandige professionals. Voor hen is het goed en leuk om in ieder geval eens per jaar in een informele setting een netwerkbijeenkomst te hebben waarin zij met elkaar kunnen spreken over de dagelijkse beroepspraktijk. Het 'personeelsfeest' vindt plaats in TETEM op het moment dat een deel van de AKI-Finals 2016 daar geëxposeerd wordt. Een mooie gelegenheid dus om dit jaar ook de jonge of net startende kunstenaars uit te nodigen om in een gezellige sfeer kennis te komen maken met de kunstenaars die al langer werkzaam zijn in de kunstpraktijk. Fresh meets Field (en natuurlijk vice versa).

Het feest start om 17.00 uur. Er komt een inspirerende spreker langs om een korte inleidende lezing te geven. Het door KunstNonStop georganiseerde 'KunstNonStop straatje' met 26 professionele kunstenaars tijdens Kunst in het Volkspark komt ook even aan bod. Daarnaast vertelt de organisatie graag meer over het maken van een pagina op de goed bezochte en informatieve website KunstNonStop.nl, gericht op professioneel beeldend kunstenaars in Enschede. Tijdens de bijeenkomst wordt een fotoselectie van tentoonstellingen, openingen en events in Enschede getoond uit de enorme collectie van Paul Clason.

Het is het derde KunstNonStop personeelsfeest dat in TETEM (Stroinksbleekweg 16, Enschede) wordt georganiseerd. De eerste editie vond plaats in 2014 met de lancering van de nieuwe website KunstNonStop.nl. Stichting KNS informeert via deze website over actuele exposities, presenteert kunstenaars, toont beeldrecensies van openingen en evenementen, toont een overzicht van workshops, verzamelt opinies, toont de gemeentelijke kunstcollectie én verwijst door naar kunstinstellingen in Enschede.