Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Zwoele zomeravondmuziek in Openluchttheater

Je waant je midden in het bos, je hoort vogels kwetteren en terwijl het steeds donkerder wordt en de sterren verschijnen, luister je live naar romantische koormuziek… Het Openluchttheater van de Universiteit Twente vormt op 25 juni het decor voor een romantische muziekavond.

Vocaal ensemble Ex Arte voert 'Summer Romance' uit: een gevarieerd en informeel concert. Het koor zingt onder andere romantische liederen van Brahms en Whitacre, afgewisseld met meeslepende Moravische volksmuziek en spannende, humorvolle stukken van voormalig King Singer Bob Chilcott. Catherine Maat begeleidt het koor op de vleugel en het geheel staat onder leiding van Emile Engel. Terwijl de bezoekers binnenlopen met koffie of thee, klinkt er al live pianomuziek. Ook tijdens het concert zijn er enkele instrumentale stukken met piano te horen.

Ex Arte laat zich met dit concert weer eens van een heel andere kant zien. Het Enschedese koor stond dit jaar al in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor en voerde daarnaast de Matthäus Passion uit. Nu, aan het eind van het seizoen, kiest het ensemble voor een breder toegankelijk programma in een sfeervolle ambiance in de buitenlucht.

Kaarten voor 'Summer Romance' zijn verkrijgbaar op de avond zelf. In de voorverkoop zijn de kaarten à 20 euro (studenten 17,50 euro) te verkrijgen via henriette@quartero.nl. Een kaartje is inclusief koffie/thee bij ontvangst en een pauzedrankje/-wijntje. Inloop vanaf 20.30 uur. Het concert start om 21.00 uur.