Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Tentoonstelling van Nermin
Mesinovic in de bibliotheek

Nermin Mesinovic is geboren in Bosnië. Tijdens de oorlog is hij gevlucht naar Nederland. Ondanks de zware periode heeft hij zijn passie voor tekenen en schilderen nooit verloren. Nermin houdt een tentoonstelling van zijn schilderijen in de Centrale Bibliotheek aan de Pijpenstraat in Enschede. Nermin schildert vooral bloemen die opvallen door hun intense kleuren. De opening van de tentoonstelling is op vrijdag 17 juni 2016 om 16.30 uur, waarbij Nermin uiteraard zelf aanwezig is. De tentoonstelling is tot 8 juli in de bibliotheek te zien. De toegang is gratis.

Nermin Mesinovic is geboren in Bosnië (voormalig Joegoslavië). Op 7-jarige leeftijd liep hij een gehoorbeschadiging op, dit had tot gevolg dat Nermin als kind verlegen en aanzienlijk op de achtergrond was. Tekenen was waar hij het meeste plezier in had. Nermin tekende en schilderde voornamelijk bloemen in allerlei soorten en kleuren. De inspiratie haalde hij uit de vele mooie bloemen die in zijn omgeving groeiden.

In 1992 maakte Nermin zijn zwaarste periode mee. Hij verliet toen zijn geboortestad als gevolg van de oorlog in Joegoslavië. Uiteindelijk vluchtte hij in 1994 voor zijn veiligheid vanuit Bosnië naar Nederland. Na een aantal jaren in Drenthe te hebben gewoond, verhuisde Nermin naar Enschede. Hier vond hij zijn creativiteit terug door de talrijke schilderijen die hij bij de hobbywinkels zag liggen.

Zijn liefde voor schilderen en tekenen die hij in zijn kindertijd al had, bloeide langzaam maar zeker weer op waardoor hij weer begon te schilderen. Nermin had de bloemen terug gevonden, de bloemen die hij jaren geleden had verloren tijdens de oorlog.