Afbeelding
Foto: Steef Alblas

'Material matters' bij Concordia

Afgelopen zaterdag is bij Concordia onder de naam 'Material matters' een nieuwe expositie geopend van zes Nederlandse schilders. De expositie toont werken van de kunstenaars Maarten van Aken, Toon Berghahn, Udona Boerema, Rob Bouwman, Jorn van Leeuwen en Hidde van Schie.

De kunstenaars die meedoen, zijn allen Nederlandse talenten op de grens van up-coming naar gevestigd. Drie van hen hebben aan de AKI Enschede gestudeerd, terwijl twee kunstenaars waren genomineerd voor de Koninklijke prijs voor vrije schilderkunst. Ze zijn geselecteerd omdat ze enerzijds nog durven te experimenteren met de verfbehandeling, maar anderzijds al wel de vastberadenheid hebben die met de jaren komt. 'Een aantal jaar geleden werd de schilderkunst min of meer doodverklaard en was de vooruitgang volgens velen onzichtbaar', aldus Petra Boonstra, programmeur expositie bij Concordia. 'Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Wars van modetrends en de vraag of schilderen het hippe medium is om te gebruiken, zijn er gelukkig kunstenaars die gedecideerd blijven vasthouden aan hun intentie en ambitie.'

De expositie 'Material matters' is tot en met 14 augustus te zien bij Concordia (www.concordia.nl) aan de Langestraat 56 in Enschede.