Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Herstructurering van havengebied afgerond

In het bijzijn van de wethouders Patrick Welman en Hans van Agteren vierden de gemeente Enschede en de Belangenvereniging Ondernemers Havengebied (BOH) vorige week vrijdag op feestelijke wijze de succesvolle afronding van het project Herstructurering Havengebied Enschede, een project dat is gestart in 2005.

Ook Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie van de Provincie Overijssel, was bij de feestelijke bijeenkomst aanwezig. 'Wij mogen met zijn allen trots zijn op dit kwalitatief hoogwaardige bedrijventerrein', vindt hij. 'Ondernemers, hier liggen uitstekende mogelijkheden voor de vestiging en ontwikkeling van uw bedrijf. Pak die kans!' Ook werd op vrijdag 10 juni het groenonderhoud in het havengebied door de Gemeente Enschede officieel overgedragen aan de Belangenvereniging Ondernemers Havengebied (BOH). Ondernemers worden op die manier zelf verantwoordelijk voor de uitstraling van hun bedrijventerrein. Samen met ondernemers en diverse genodigden werd teruggekeken op de vele bereikte resultaten in de afgelopen jaren. Maar er werd vooral vooruit geblikt. Hoe zorgen we samen voor een duurzame economische ontwikkeling van Enschede en Twente en voor de groei van bedrijven en werkgelegenheid?

De aanwezige gasten werden in het nieuwe bedrijfspand van Richter Staalservice welkom geheten door gastheer Harold Richter en presentator Paul Abels. Nadien volgden onder andere (film)presentaties en een discussie tussen ondernemers, bestuurders en oud-bestuurders over de resultaten van 12 jaar herstructureren en revitaliseren van het Havengebied Enschede. Er was tevens een presentatie en uitreiking van het boekje 'Een Havengebied met toekomst'. De dag werd gecompleteerd met muziek en rondleidingen door het havengebied per bus of boot om de resultaten van ruim 10 jaar herstructureren te bekijken. Er werd afgesloten met netwerken onder het genot van een drankje en een hapje.

De herstructurering van het Enschedese havengebied is mogelijk gemaakt door financiƫle steun van de Europese Unie, de Rijksoverheid, Regio Twente en Provincie Overijssel.