Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Veel sportieve activiteiten
tijdens de Zwem4daagse

Afgelopen dinsdag is de 42ste Enschedese Zwem4daagse van start gegaan bij Aquadrome en de Universiteit Twente. Tijdens de Zwem4daagse proberen deelnemers een medaille te halen voor de 250, 500 of 1.000 meter. Naast het zwemmen is er voor de deelnemers en toeschouwers een randprogramma met verschillende activiteiten.

Zowel bij Aquadrome als UT wordt er door de deelnemers tot en met vrijdag 17 juni elke dag gezwommen van 07.00 – 10.00 uur en van 15.00 – 20.00 uur. Op beide locaties staat een springkussen. Daarnaast zijn er bij Aquadrome 's middags en 's avonds verschillende activiteiten op de ligweide. FC Twente Kidsclub staat er met een leuke voetbalactiviteit, er is een golfbaan van Glow Golf en er staat een grote Wipe Out, een uitdagende attractie waarop je evenwicht wordt uitgedaagd en getest.

Het goede doel dit jaar is Jeugdsportfonds Enschede. Zij creëren sportkansen voor kinderen die om financiële redenen geen lid kunnen zijn van een sportvereniging. Door een loterij met mooie prijzen en een grabbelton hoopt de organisatie ook dit jaar weer een substantieel bedrag bijeen te brengen. Op vrijdag 17 juni sluit de 42ste Zwem4daagse af. Tussen 18.00 en 20.00 uur komt wethouder Jurgen van Hout de cheque overhandigen aan een ambassadeur van het Jeugdsportfonds. Addie van AvaTarZ deelt de medailles uit en de muzikale afsluiting wordt ook dit jaar weer verzorgd door de band Musk. De 42ste Enschedese Zwem4daagse wordt door de Enschedese Zwembaden en ZPV Piranha georganiseerd en ondersteund door vrijwilligers.