Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Alte Herren bokaal
prooi voor Vogido

Teams uit Duitsland, de Randstad en de eigen Twentse regio streden afgelopen zaterdag tijdens het 38ste veteranentoernooi van AJc'96 om de Alte Herren bokaal. In de brandende zon bleek het veteranenteam van het Enschedese Vogido de sterkste te zijn.

Ook dit jaar bleek maar weer eens dat voetbalfanatisme niet verloren gaat naarmate men ouder wordt. Ondanks de warmte werden soms pittige, maar altijd faire duels uitgevochten op de velden van AJc'96. De scheidsrechters hielden het geheel echter netjes onder controle.

Tegen het einde van de dag werden de podiumplaatsen verdeeld, waarbij Concordia Albachten ut Duitsland met het brons aan de haal ging. Na het nemen van strafschoppen wonnen zij van AJc'96 2 in de strijd om de derde en vierde plaats. De finale ging daarna tussen SC Overdinkel en Vogido uit Enschede. De mannen uit Overdinkel zijn elk jaar van de partij; Vogido was een nieuwkomer en bleek al snel een nieuwe favoriet te zijn bij de bookmakers. Hoewel SC Overdinkel in de poulefase Vogido wist te verslaan, slaagden de Enschedeërs erin om de finale te winnen. De einduitslag werd 3-1 in het voordeel van de nieuwe houders van de Alte Herren bokaal.

Tussen de wedstrijden door streden alle teams om de Penalty Bokaal. Dit jaar werd deze prijs gewonnen door SV Melle, die 100% van de strafschoppen wist te benutten. De FairPlay Cup ging naar GS Hohenholte, dat al decennialang een vaste gast is tijdens het veteranentoernooi van AJc'96.

Ook tijdens het restant van de dag was het, onder muzikale begeleiding van Martin Ankoné, uiterst gezellig. De organisatie van het toernooi kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde editie en hoopt ook volgend jaar weer alle teams uit Duitsland en de Randstad, die toch behoorlijk wat kilometers moesten rijden om deel te nemen aan het veteranentoernooi van AJc'96, te mogen begroeten.