Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Van dansen je beroep maken?

Op dinsdag 14 juni organiseert de Vooropleiding Theaterdans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark in de studio's aan de J.J. van Deinselaan 10 een auditie voor danstalent van 8 tot en met 12 jaar. De vooropleiding theaterdans is uniek omdat je een volwaardig dansprogramma kunt volgen dat helemaal is afgestemd op het reguliere lesrooster van het Stedelijk Lyceum Kottenpark.

De vooropleiding theaterdans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark is bovendien een erkende vooropleiding. Dat betekent dat de opleiding door het Ministerie van Onderwijs wordt erkend als een opleiding die heeft bewezen danstalent op een vakinhoudelijk verantwoorde wijze op te leiden. In de ruim zestig jaar die de vooropleiding theaterdans inmiddels bestaat, zijn talrijke dansers klaargestoomd voor het hbo-dansvakonderwijs en een aantal van hen danst nog steeds. Dat is bijzonder, want het dansvak is vergelijkbaar met topsport.

Er wordt een lesprogramma aangeboden waarin diverse dansdisciplines aan de orde komen met aandacht voor Klassieke Danstechniek. Tijdens deze lessen wordt aandacht besteed aan verschillende dansposities en dansmoves. Vaak heel elegant en zeer gecontroleerd. Het gaat vooral om optimale controle van je lichaam. Dat is en blijft de basis voor alle topdansers.

Daarnaast worden er lessen Moderne Danstechniek gegeven, want het dansvak ontwikkelt zich continu. In Moderne Dans zijn bewegingen grootser en wat meer extravert. Caractère, ook werelddans genoemd, is bedoeld om je gevoel voor ritme, timing en coördinatie te ontwikkelen. Verder wordt er aandacht besteed aan improvisatie: krijg een opdracht en maak een dans. Improvisatie is bedoeld om de creativiteit te ontwikkelen. Kortom; een volwaardig lesprogramma waarmee je kunt doorstromen naar opleidingen als Artez, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Codarts of de Academie voor Danseducatie van Fontys Hogeschool in Tilburg.

Voor jonge mensen die dromen van een carrière op de planken, is de vooropleiding theaterdans dan ook dé opleiding waar je een uitstekende basis legt en waar ook rekening wordt gehouden met je reguliere lesrooster. Voor meer informatie kun je kijken op www.facebook.com/vooropleidingtheaterdans, bellen met 06-15197687 of een mail sturen naar dansopleiding@hetstedelijklyceum.nl.