Foto: Mark Zekhuis
Foto: Mark Zekhuis Foto: Steef Alblas

Met een batdetector vleermuizen spotten

's Nachts met een batdetector vleermuizen spotten? Ga dan op woensdagavond 15 juni mee op excursie met de gids van Landschap Overijssel op zoek naar deze beschermde nachtdieren. Ontdek hoe vleermuizen hun weg in het donker vinden. De excursie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en zal plaatsvinden op landgoed Smalenbroek (Enschede Zuid).

Een vleermuis is het enige zoogdier dat vliegt. En dat maakt hem bijzonder. Helaas hebben ze het moeilijk door het kappen van bomen, vergiftiging en het feit dat ze zich langzaam voortplanten. Reden te meer om deze bijzondere nachtdieren beter te leren kennen. In de schemering komen ze tevoorschijn, op zoek naar insecten. Iedere vleermuis maakt hierbij zijn eigen geluid. De gids neemt daarom batdetectors mee om de dieren op te sporen. Spannend en leerzaam. Geadviseerd wordt om zelf een zaklantaarn mee te nemen tijdens de excursie.

Vooraf aanmelden is nodig en kan via de website van Landschap Overijssel of door te bellen naar 0529-401731. Na aanmelding krijg je meer informatie over de exacte tijd en locatie. De bijdrage voor deze activiteit is € 3,- (graag vooraf contant te voldoen). De avond is gratis voor donateurs van Landschap Overijssel op vertoon van hun ledenpas. Meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel is te vinden op www.landschapoverijssel.nl.

Landschap Overijssel beheert en ontwikkelt natuur en landschap in de hele provincie Overijssel met oog voor mens, plant en dier. In de 54 eigen natuurterreinen, maar ook bij particuliere eigenaren en agrariërs in het landelijk gebied. Het werk van Landschap Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, het ministerie van EZ, Provincie Overijssel, sponsoren en donateurs en de inzet van talloze vrijwilligers.