Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Expositie 'No Monkey Business'

Afgelopen zaterdag is de expositie 'No Monkey Business' van Miguel Dominguez geopend in het PET-paviljoen te Enschede. De expositie is tot en met 9 juli te zien aan de Blekerstraat 103 in Enschede.

De multi-getalenteerde kunstenaar Miguel Dominguez studeerde schone kunsten aan de Academie Belas Artes Ulisboa Lissabon (Portugal) en werkt sinds 2012 in Nederland. Naast het schilderen organiseert hij theaterlessen voor mensen van diverse etnische achtergronden. De schilderijen van zijn hand zijn doorwrocht en hebben meerdere lagen van betekenis met verwijzingen naar onder andere cult films als 'Lost Highway' en 'From Dusk Till Dawn'. Zijn onderwerpen balanceren van ontwapenend mooi tot grillig en luguber.

Miguel brengt onderwerpen samen in zijn werk zodat de kijker uitgenodigd wordt om de wereld door zijn blik te interpreteren. 'Boeken, films voeden mijn verbeelding. De taal van stripboeken, gemengd met tekening of schilderij. Sommige klaar, sommige onvolledig. De wereld is een fase. Aan de kijker de taak het opbouwen van een verhaallijn.'

Stichting 'Kunst Boven Het Maaiveld' heet u van harte welkom om de expositie te komen bezichtigen. De openingstijden van de expositie 'No Monkey Business' zijn van woensdag tot en met zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur.