Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Schutte's Bosschool
organiseert slotfeest

Op zaterdagmiddag 9 juli organiseert de Schutte's Bosschool een groot slotfeest voor leerlingen, (oud-)leerlingen en (oud-)leerkrachten van de school. Na de zomer sluit de school haar deuren in verband met een 'fusie' met Onderwijscentrum Het Roessingh.

De Schutte's Bosschool opende in 1978 haar deuren. Op de school zitten kinderen uit heel Twente en de Achterhoek met een chronische ziekte of een beperking. Door bezuinigingen en de invoering van de Wet passend onderwijs is het aantal leerlingen in het speciaal onderwijs gedaald. Dit heeft geleid tot het besluit om een aantal scholen in het speciaal onderwijs samen te voegen. Het schoolgebouw aan de Enschedese Floraparkstraat blijft wel zijn functie behouden. Na de zomer worden hier Het Sloepje en Het Reliƫf gehuisvest.

Om de sluiting van de school niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, wordt er een groot eindfeest gehouden. De school hoopt dat er ook veel oud-leerlingen zullen komen. Deze kunnen zich aanmelden via slotfeest.schuttesbos@attendiz.nl.