Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Bijeenkomst van DCTwente
over dyslexie en dyscalculie

Taal en rekenen, de basis die elk kind nodig heeft om zijn toekomst op te bouwen. Op school wordt aan deze vakken heel veel aandacht besteed. Maar wat als ondanks die inspanning de resultaten van de leerling achterblijven? Wanneer spreken we van ernstige taal- of rekenproblemen?

Op dinsdag 7 juni organiseren de bibliotheek van Enschede en DCTwente een bijeenkomst over dit thema voor de gemeente Enschede, bedoeld voor ouders die meer willen weten over de zorg op het gebied van lezen, spelling en rekenen. In deze bijeenkomst wil DCTwente aandacht besteden aan het diagnostisch onderzoek om de ernst van taalproblemen (dyslexie) en rekenproblemen (dyscalculie) vast te stellen. Daarnaast wordt er verteld wat de mogelijkheden voor behandeling zijn en hoe de behandeling er in de praktijk uitziet. DCTwente gaat verder in op mogelijkheden voor ouders om hun kind te helpen en de ondersteuning die de bibliotheek daarbij kan bieden. Uiteraard is er rond de bijeenkomst ruimte om vragen te stellen.

De bijeenkomst over dyslexie en dyscalculie vindt op dinsdag 7 juni om 19:30 uur plaats in de bibliotheek van Enschede aan de Pijpenstraat 15. Deelname is kosteloos, maar aanmelding vooraf via www.dctwente.nl is wel noodzakelijk.