Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Culturele Zondag biedt
gevarieerd programma

Jong talent spotten is niet moeilijk op de Culturele Zondag van 5 juni. Kunstbende-talenten treden onder andere op in de kapel van De Wonne met zelfgeschreven verhalen en gedichten. In het InterCity hotel geven TOP TSG singer songwriters mini-concerten in een hotelkamer waar slechts acht bezoekers per keer in passen en waar ze een magnifiek uitzicht hebben over de stad. Een van de songwriters is Lisa Nora. Volgens radio DJ Giel Beelen behoort ze nu al tot de 100 beste singer songwriters van Nederland. Onlangs won ze het Rabotheater Open Podium.

Atak gooit zijn deuren open op de Culturele Zondag. In de foyer organiseert het poppodium samen met Kaliber Kunstenschool een workshop Theatersport en een workshop Gitaar bij het Haardvuur. Atak-technici geven uitleg over hun vak en een rondleiding achter de schermen brengt het publiek langs kleedkamers en het backstagecafé. In een van de kleedkamers geeft de Theatermakerij Enschede workshops voor kinderen (graag vooraf aanmelden via info@theatermakerijenschede.nl). In de lokalen van Kaliber Kunstenschool kan het publiek kennismaken met docenten en instrumenten. De hele dag zijn er optredens en in de balletzaal zijn workshops peuter- en kleuterdans en kinderyoga.

Voordat de Culturele Zondag van start gaat, wordt het podium op het Wilminkplein gebruikt voor de officiële opening van de onlangs geplaatste terrasschermen met gedichten van onder andere Willem Wilmink en dichters uit de stad.

Het volledige programma van de Culturele Zondag staat op www.culturelezondagenschede.nl.