Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kunst van Enschede
Deze week: Madelon Pels

(Titel van het werk: Lipperkerkstraat, 13x17cm papier en verf op papier)

Wat maak jij?

Voornamelijk plat werk. Ik schilder, teken, knip, plak, fotografeer en film.

Wat maakt jouw werk speciaal?

Wat mijn werk speciaal maakt, is de wisselwerking van media die ik hanteer. Dit zorgt er voor dat de beelden elkaars authenticiteit bevragen. Ik hou er van mijn eigen werk te fotograferen, te kopiƫren, oftewel te herhalen en in dat proces nieuwe verbindingen te ontdekken naar een volgend werk.

Waar kunnen we jouw kunst zien?

Tijdens de expositie Mooi Enschede in Concordia (opening 23 juni) en op mijn website www.madelonpels.nl.

Welke bekende kunstenaar bewonder jij?

Ik vind mijn liefde voor het onderwerp 'thuis' terug in de zwart-wit familiefoto's van fotograaf Kors van Bennekom. Ik bewonder het kleurpalet en de doorschijnendheid in de portretten, stillevens en landschappen van Helene Schjerfbeck. Met open mond kijk ik naar het werk van Georgia Russell, haar precisie en papieren sculpturen motiveren mij mijn materialen te blijven onderzoeken. En nog een waslijst aan schilders die mij allemaal doen verlangen naar het schilderen zelf en alles wat het beeld in verf teweegbrengt.

Wat betekent Enschede voor jou?

Zes jaar geleden verruilde ik Amsterdam voor Enschede om hier aan de AKI te studeren. Amsterdam houdt mijn hart warm, maar in Enschede heb ik stilte gevonden, het allerbelangrijkste ingrediƫnt voor mijn werk.

Deze rubriek wordt verzorgd door Cultuur in Enschede. Zie www.cultuurinenschede.nl/projecten/kunst-van-enschede/