Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Tase Wellcare: 'Er is meer tussen wellness en zorg'

De Enschedese Alexandra en Marissa hebben in het klooster Dolphia in Enschede de deuren geopend van Tase Wellcare. Ze hebben elkaar 30 jaar geleden leren kennen in de schoolbanken van het Enschedese Kottenpark. Nu hebben ze samen hun schouders gezet onder dit initiatief. Tase is een concept waar mensen terecht kunnen voor massages, hand - en voetverzorging.

Beiden hebben ze altijd gewerkt in hectische banen en de laatste tien jaar in de zorg. Hier hebben ze hun conclusies getrokken. De veranderingen in de zorg, de versobering van de verzekeringspakketten en de onrust hierover hebben ze, samen met een ervaren fysiotherapeut, eerder dit jaar aangegrepen voor het ontwikkelen van dit concept. 'De aandacht zou wat ons betreft meer naar het verhogen van het welbevinden van de mens kunnen gaan.' Er is meer tussen hemel en aarde, wordt vaak gezegd en Tase voegt een nieuwe dimensie toe door mensen uit te nodigen voor: 'Er is meer tussen wellness en zorg'. In Scandinavische landen is het ontspannen en genieten van een sauna en massages een onderdeel van de leefstijl. In Zweden is dit zelfs als recht opgenomen in de grondwet. In Nederland is het nog steeds een luxe om hiervan te genieten. Mensen lopen vaak lang door met klachten en komen dan direct in het medische circuit terecht. 'Dit zou anders moeten, mensen hebben recht op een optimaal gevoel van welzijn', zingen Alexandra en Marissa in koor.

Ze kozen voor een mooie ruimte op de begane grond in het klooster Dolphia in Enschede, grenzend aan de prachtige kloostertuin, waar iedereen bij binnenkomst wordt verrast door de unieke sfeer die één en al rust uitademt. 'De mensen die bij ons komen, zijn van alle leeftijden en verrassend veel mannen zetten de stap naar wellcare. Wij hebben inderdaad geprobeerd om iets neer te zetten waar een vrouwenimago niet overheersend is', aldus de dames. Met ook avond- en zaterdagopeningen bieden zij werkend Nederland de mogelijkheid om binnen te wandelen voor een uurtje ontspanning.

Wilt u meer weten? U kunt kijken op de website www.tasewellcare.jouwweb.nl of bellen met 053-2030002.