Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kennispark Run: gluren bij de
buren en werken aan vitaliteit

Vrijdagmiddag 3 juni vindt de tweede editie plaats van de Kennispark Run. Deze unieke 'run for fun' van 5 kilometer, georganiseerd door de opleiding Sport en Bewegen van ROC van Twente en Kennispark Twente, gaat dwars door bedrijven en langs werkplekken op het Kennispark en de Universiteit Twente in Enschede. Voor deelnemers, werknemers van Kennispark Twente en studenten, een ultieme mogelijkheid om eens letterlijk te gluren bij de buren én te werken aan hun vitaliteit.

De Kennispark Run heeft een parcours met innovatieve hindernissen waarbij in teamverband ludieke opdrachten opgelost moeten worden. De deelnemers rennen door bijvoorbeeld De Grolsch Veste, IJsbaan Twente, Bowling Enschede, Expo Twente, het Sportcentrum van de Universiteit en langs werkplekken van collega's bij onder andere Apollo R&D, Nerds & Company, Mecal, Mazars en Sigmax. Locaties die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor hardlopers. Het thema van deze tweede editie is Brazilië / Olympische Spelen. Ook dit jaar wordt er weer een prijs uitgereikt voor het ludiekst geklede duo en team.

Voorafgaand aan de Kennispark Run kon ter voorbereiding worden deelgenomen aan een beweegpakket, bestaande uit een lezing van oud-Olympisch schaatser Carl Verheijen over een leven lang vitaal blijven, een gezondheidsscreening, acht trainingen en een afsluitende screening. Vitaliteit van werknemers wordt namelijk steeds belangrijker en daarom doet Kennispark Twente er alles aan om werknemers vitaal te houden. Het streven is om het vitaalste bedrijventerrein van Nederland te worden. De Kennispark Run is één van de initiatieven hiervoor.

De organisatie van de run ligt voor een groot deel in handen van studenten van de opleiding Sport en Bewegen. Voor hen is het een stageopdracht. Ze hebben onder andere de route uitgezet, innovatieve hindernissen bedacht en onderhouden contact met de bedrijven. Ook hebben de studenten trainingsschema's van het beweegpakket in elkaar gedraaid en ze verzorgden enkele trainingen. Op de dag zelf hebben ze een coördinerende rol.

Bij de Kennispark Run zijn socializen en gezelligheid belangrijk. Het biedt werkgevers een mooie kans om op een informele manier met elkaar en toekomstige werknemers (studenten) in contact te komen. Bij de start en finish op de atletiekbaan UTrack bij het Sportcentrum van de Universiteit is genoeg te beleven. Zo is er na afloop van de Kennispark Run een borrel om de sportieve prestaties te bespreken, draait er een dj en vinden er Capoeira Samba shows plaats.

Meer informatie op www.kennispark.nlkennisparkrun en www.facebook.com/kennisparkvitaal.