Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Open Dag Lumen staat
bol van de activiteiten

De eerste Open Dag van wijkvoorziening Lumen zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Op zaterdag 4 juni houdt Lumen van 10.00-15.00 uur een Open Dag aan de Velveweg 54 in Enschede, waarbij sportactiviteiten, een braderie, muziek en kinderactiviteiten (zoals schminken, een springkussen en zandkaarten maken) de boventoon zullen voeren.

Bij alle gebruikers van de wijkvoorziening is tijdens de Open Dag van alles te doen, te zien en te ondernemen. Bezoekers kunnen tijdens de Open Dag kennismaken met de basisscholen De Kubus en De Uitvinding, Kindcentrum de Hofferie, het consultatiebureau van de GGD Twente, FITclinic Fysiotherapie en het Twentsch Logopediecentrum. Ook Stichting Wijkraad VL en Buurtkamer De Vleeschhouwerij hebben hun plek gevonden in het nieuwe hart van de wijk, terwijl verder de wijkhuismeester van De Woonplaats inmiddels in Lumen te vinden is.

In het wijkgebouw van Lumen staat een wensboom, waar bezoekers tijdens de Open Dag hun wens voor de wijk kunnen ophangen. Kaliber Kunstenschool verzorgt een aantal workshops op het gebied van muziek en dans. Dat Lumen over veel talent beschikt, zal blijken tijdens de show 'Lumen's got Talent', die plaatsvindt van 13.30-15.00 uur.

Buiten zullen meer dan vijftig kramen in het park worden neergezet met een zeer divers en gevarieerd aanbod. Op het hondenveldje zullen diverse demonstraties gehouden worden en ook kan er worden meegedaan aan het pimpen van honden(poep)bakken. Verder kan er buiten genoten worden van ScubaBianchi, een radiografisch bestuurbaar aquarium dat gebouwd is in een versmalde Autobianchi Quattroposti uit 1965. Een rijdende, interactieve en van afstand aangestuurde installatie die een bonte verzameling van 'special effects' oplevert. Oftewel: 'Een straatfenomeen, dat speelt met het publiek, verwondering schept en mensen verrast.'