Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Ciconia Consort met sfeervol wijnconcert
'Autoroute du soleil' in de Grote Kerk

Op zondag 5 juni om 15:00 uur brengt het jonge topstrijkorkest Ciconia Consort onder leiding van Dick van Gasteren in de Grote Kerk een prachtig Frans muziekprogramma in herkenbare Franse sferen met een kleinschalige wijnproeverij. In 'Autoroute du soleil', een knipoog naar de vakantiefiles richting het zuiden, worden wijnen aangeboden door Wijnkoperij Henri Bloem.

Op het programma staat onder andere het beroemde orgelconcert van Francis Poulenc, waarbij solist Bert Mooiman plaats neemt achter het schitterende orgel van de Grote Kerk. Daarnaast worden onbekendere, maar spannende werken van Honegger en Koechlin uitgevoerd. Dirigent Dick van Gasteren zal als gastheer uitleg geven over de te spelen werken.

Sinds de oprichting in 2012 geeft het Ciconia Consort spraakmakende uitvoeringen en heeft het ensemble met verrassende programmeringen en hoge speelkwaliteit een vaste plek in het Haagse culturele veld verworven. Het orkest staat onder leiding van Dick van Gasteren en orkestleden zijn toonaangevende jonge musici die hun sporen hebben verdiend op nationale en internationale concoursen en concertpodia. Naast de vaste speellocatie in Den Haag spreidt het Ciconia Consort zijn vleugels uit over heel Nederland. Het orkest wil niet slechts een concert bieden maar 'een avond of middag uit'. Thematische concerten worden vaak aangekleed met cross-overs naar andere disciplines zoals theater, ballet en wetenschap of met een culinaire versnapering. Meer informatie via www.ciconiaconsort.nl.

De entree voor het wijnconcert van strijkorkest Ciconia Consort in de Grote Kerk (Oude Markt, Enschede) bedraagt € 26,-. Jongeren tot 27 jaar betalen € 12,50. De entreeprijzen zijn inclusief wijnconsumptie. Kaarten zijn te bestellen via www.wilminktheater.nl of via 053-4858500.