Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Suzuki S-Cross behaalt
hoogste score in duurtest

De Duitse versie van Autoweek, namelijk Autobild, haalde een Suzuki S-Cross helemaal uit elkaar. Maar waarom? Had het blad hiervoor een bepaalde reden?

Het Duitse autoblad onderwierp de Suzuki S-Cross twee jaar lang aan een duurtest. Het resultaat? Na ruim 100.000 kilometer te hebben gereden onder soms uitdagende omstandigheden bleek de Suzuki S-Cross nog altijd in nieuwstaat te verkeren! In de duurtest is de Suzuki S-Cross niets gespaard gebleven. Twee jaar lang werd de S-Cross uitgebreid getest. Er werd meer dan 100.000 kilometer gereden. Daarna werd de auto helemaal uit elkaar gehaald. Elk onderdeel werd onder de loep genomen. Wat bleek? Er was niets aan de hand; elk onderdeel was als nieuw! AutoBild beveelt de Suzuki S-Cross aan vooral vanwege zijn bruikbaarheid en betrouwbaarheid. Sterker nog: niet eerder eindigde een auto zo hoog als de S-Cross in de duurtest-rangorde van AutoBild! Enkele lovende conclusies zijn:

  1. De eerste goede indruk die de S-Cross maakt, is volgens AutoBild het slim ontworpen interieur. 'Veel ruimte, grote ramen, veel bagageruimte en een flexibele achterbank.'
  2. Ook de prestaties van de motor verdienen niets dan lof. 'De 120 pk benzinemotor accelereert sneller dan Suzuki belooft, zelfs bergop rijdt de auto pittig door.'

Een praktische auto en goede motor is niets zonder betrouwbaarheid. 'Geen enkele storing, geen schade, de S-Cross mankeerde helemaal niets. Na ruim 100.000 kilometer ziet de S-Cross er bovendien nog steeds fris en nieuw uit.' Wilt u de Suzuki S-Cross een keer van dichtbij ervaren? Bij Suzuki-dealer Bennie Wilmink aan de Westerval 16 in Enschede staat een S-Cross voor u klaar!