Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Zomeravondwandeling
landgoed Smalenbroek

Zin in een mooie avondwandeling over een bijzonder landgoed? Ga dan op dinsdagavond 31 mei op stap met een gids over landgoed Smalenbroek, een bijzonder gevarieerd landgoed dat in beheer is van Landschap Overijssel. Wandel mee over statige lanen en langs de meanderende Bruninksbeek. De avondwandeling start om 18.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur.

Smalenbroek is een vriendelijk landgoed waar natuur en geschiedenis samengaan. Hier geniet je van de rust van de vijver, wandel je over brede lanen en langs kikkerpoelen. Ook neemt de gids je mee naar de boerderij met de commiezenkamer, de kamer van de douanebeambte die op smokkelaars jaagde. Alles staat in volle bloei, in het bijzonder de bosanemoon en rododendrons. Landschap Overijssel heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om dit landgoed in ere te herstellen. Wat er gedaan is, hoe en waarom vertelt de gids tijdens de wandeling.

Vooraf aanmelden voor de zomeravondwandeling is niet nodig. De startlocatie is bij de ingang van landgoed Smalenbroek aan de Buurserstraat (Enschede Zuid); parkeerplaats bij de vijver. De bijdrage voor de excursie is € 3,- (kinderen € 1,50).