Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Muziek en beeldende kunst
in het Rijksmuseum Twenthe

In de Gobelinzaal van het Rijksmuseum Twenthe (Lasondersingel 129-131, Enschede) vindt op zondag 29 mei (14:30 uur) een uniek evenement plaats waarbij nieuwe muziek en beeldende kunst elkaar aanvullen en uitdagen. Accordeon-ensemble Alphen Opus 2 en het Noord-Hollands Blazers Ensemble voeren samen de nieuwe compositie 'Carnaval' van de Amerikaanse componist John Franceschina uit.

De componist liet zich bij het schrijven van dit bijzondere werk inspireren door het schilderij 'The Fight between Carnaval and Lent' van Pieter Brueghel. Het orkest staat onder leiding van Lex Bak en tijdens de uitvoering zal beeldend kunstenaar Hans Barten abstracte schilderijen creƫren. Voorafgaand aan deze uitvoering zullen de dirigent en de beeldend kunstenaar uitleg geven over de muziek en over de wisselwerking tussen muziek en beeldende kunst.

Voordat de gezamenlijke uitvoering van 'Carnaval' plaats heeft, zullen Alphen Opus 2 en het Noord-Hollands Blazers Ensemble korte zelfstandige optredens verzorgen, waarin de verschillende klankkleuren van de ensembles los van elkaar te horen zijn. De entree voor het concert bedraagt 10 euro en bezoekers van het concert hebben gratis entree tot het museum. Kaarten zijn op de dag van het concert verkrijgbaar in het Rijksmuseum Twenthe. Reserveren kan via concertogrosso2016@gmail.com.

Nadere informatie: Accordeon-ensemble Alphen Opus 2 (www.alphenopus2.nl); Noord Hollands Blazers Ensemble (www.nhbe.nl); beeldend kunstenaar Hans Barten (www.hansbartenArt.nl).