Ei van Ko
Ei van Ko Foto: Steef Alblas

Winkelen met muziek in
binnenstad van Enschede

Winkelen in Enschede gaat hand in hand met genieten van muziek. Winkelend publiek wordt van 27 mei tot en met 5 juni getrakteerd op optredens van talent uit onze eigen stad en professionele (straat)muzikanten. Daarnaast worden diverse hotspots aangekleed in muzikale thema's. Op het Van Loenshof verschijnt een foto-expositie van Stefan Schipper en zijn er optredens van muzikale talenten, waaronder 3FM Serious Talent Jeangu Macrooy.

De locaties worden geheel in muzikale stijl aangekleed. Het Ei van Ko krijgt een klassiek karakter. Voor de Zuidmolen wordt een urban / street music plein gecreëerd en tussen de bomen op Kruispunt de Graaff laten singer-songwriters hun eigen geluid horen. De programmering op deze plekken sluit hier op aan.

De programmering concentreert zich op de donderdagavond, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Eén tipje van de sluier die alvast onthuld kan worden, is dat 3FM Serious Talent Jeangu Macrooy is geboekt. De van oorsprong Surinamer verhuisde zo'n twee jaar geleden naar Enschede om hier zijn talent als singer-songwriter verder te ontplooien aan het ArtEZ conservatorium. En met succes. Zo won hij al de Popronde en was hij 19 april te zien bij De Wereld Draait Door.

Van Loenshof wordt tijdelijk een openlucht galerie waar een foto-expositie van Stefan Schipper, dé popfotograaf van Twente, in mobiele billboards te zien is. Stefan fotografeert al meer dan 25 jaar diverse (pop)artiesten en heeft met zijn fotografiekunst 37 prijzen gewonnen. Samen met hem zijn 24 foto's geselecteerd van memorabele live optredens en muzikanten. Daarnaast zijn er mobiele acts die door de winkelstraten van de binnenstad trekken en het publiek verrassen op originele muzikale wijze.

In het straatbeeld verschijnen quotes van bekende en minder bekende songteksten. De teksten worden letterlijk op straat geplaatst. Iedereen heeft vooraf de mogelijkheid zijn favoriete quote aan te leveren. Dit kan via www.muziekindestraten.nl.

Om Enschede duidelijker te onderscheiden ten opzichte van concurrerende winkelsteden, en het winkelen daarmee nog aantrekkelijker te maken, zet Enschede Promotie in op belevenismarketing op diverse momenten in het jaar. Enschede Promotie is initiator en kartrekker en werkt binnen dit project samen met diverse muzikale- en binnenstadpartners. Voor de artistieke programmering is Collin Vaneker aangetrokken.