Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Naar groene boomkikkers
zoeken in het Aamsveen

De boomkikker kan heel veel lawaai maken. Dat ontdek je tijdens de excursie 'Boomkikkers' op dinsdag 24 mei in het Aamsveen. Met een natuurgids van Landschap Overijssel ga je op zoek naar dit kleine gifgroene en luidruchtige beestje. De excursie duurt ongeveer twee uur.

In april en mei laat de boomkikker goed van zich horen. Hij maakt een hard, kekkend geluid dat soms wel kilometers ver is te horen. En zeker in het Aamsveen waar het zich in het hoogveen helemaal thuis voelt. Hij zit vaak in bramenstruiken en kan goed klimmen dankzij zijn lange tenen en vingers. Het is niet altijd even makkelijk om hem te vinden. Maar de natuurgids weet de favoriete plekjes, dus grote kans dat je hem ontdekt!

De excursie 'Boomkikkers' in het Aamsveen is dinsdag 24 mei. Vooraf aanmelden is nodig. Dat kan via de website van Landschap Overijssel of bel naar 0529-401731. Na aanmelding ontvang je informatie over de exacte tijd en startlocatie. De bijdrage voor de excursie is € 3,00 (kinderen: € 1,50). Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee. Voor meer informatie over alle activiteiten van Landschap Overijssel: www.landschapoverijssel.nl.