Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Crescendo viert
90-jarig jubileum

Muziekvereniging Crescendo uit Overdinkel bestond op 12 mei 90 jaar. Dit zal niet ongemerkt voorbij gaan. Het jaarprogramma staat vol met jubileumactiviteiten. Op woensdag 18 mei werd er door de leden een boog gezet en roosjes gevouwen. Vrijdag 20 mei is er een receptie voor genodigden. Zaterdag 21 mei zijn er overdag activiteiten voor de jeugd van Crescendo. 's Avonds is er voor de leden en donateurs een jubileumfeest.

Op vrijdag 3 juni om 20.00 uur geeft de Fanfare Bereden Wapens onder leiding van dirigent Ritmeester Harold Lenssen een concert in het openluchttheater Brilmansdennen. Het concert wordt aangeboden door Crescendo ter ere van het 90-jarige jubileum. Het thema van het concert luidt: Saluut! Een groet aan de veteranen. Als soliste op vleugel en zang neemt de Fanfare Renee van Bavel mee.

Muziekvereniging Crescendo, de stichting veteranen en de gemeente Losser hebben samen de handen ineen geslagen om het concert gratis toegankelijk te maken voor de Losserse bevolking. Alle veteranen binnen de Losserse gemeentegrens krijgen persoonlijk een uitnodiging voor de Losserse veteranendag op 3 juni bij Erve Kraesgenberg met aansluitend het veteranenconcert in het openluchttheater Brilmansdennen. Kaarten voor dit concert zijn gratis te verkrijgen bij VVV de Lutte, VVV Losser, kantoor-/boekhandel Primera Marcel Losser en tabaksspeciaalzaak Japin in Overdinkel. Ondanks dat het een gratis concert is, dient u wel over kaarten te beschikken om toegang te krijgen tot het openluchttheater Brilmansdennen.

Zaterdag 4 juni is er een groots muziekspektakel in Overdinkel. Diverse muziekverenigingen uit de gemeente en gastverenigingen zullen apart een rondgang verzorgen door het dorp. Alle korpsen verzamelen na deze rondgang bij het voormalige terrein van Saksenstal Gerrit. Daar wordt één groot korps gevormd om in een defilé richting de muziekkoepel te gaan. Bij de muziekkoepel worden de gehele avond verschillende optredens verzorgd door deze muziekverenigingen. Ook zal de Grenslandkapel optreden.

Zaterdag 22 oktober is een groots jubileumconcert door Crescendo met muziek uit het verleden van Crescendo. In de planning staat nog een slagwerktreffen.