Afbeelding
Foto: Steef Alblas

VOGIDO U14 tournament
kent sterk deelnemersveld

Op 20, 21 en 22 mei staat alweer de dertiende editie van het VOGIDO U14 tournament op het programma. Het VOGIDO U14 tournament is het grootste internationale jeugdtoernooi van Enschede. Ook dit jaar zal het toernooi weer bol staan van internationale topwedstrijden.

Zo maken voor het eerst de grootmachten FC Basel en VfL Wolfsburg hun opwachting. Daarnaast is, na enkele jaren afwezigheid, de Nederlandse kampioen PSV weer van de partij. Ook SK Slavia Praag maakt dit jaar voor het eerst zijn opwachting. Uiteraard zijn de plaatselijke trots FC Twente en titelverdediger AZ Alkmaar weer aanwezig, evenals gastheer RKSV VOGIDO. Verder bestaat het deelnemersveld uit de Scandinavische grootmachten FC Nordsjaelland, Malmö FF en HJK Helsinki. Daarmee is topvoetbal dus gegarandeerd op de velden van RKSV VOGIDO, die gelegen zijn op Sportpark Het Wooldrik aan de Tegelerweg 66 in Enschede.

Voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi zal het topvoetbal dit jaar over drie dagen verspreid worden. Naast de vrijdagavond en zaterdag zal er tijdens het VOGIDO U14 tournament namelijk ook op zondag gespeeld worden. Op deze laatste dag van het toernooi zullen de finales plaatsvinden.