Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Popkoor Enske is op
zoek naar nieuwe leden

In Enschede wordt door Popkoor Enske momenteel hard gewerkt aan een startworkshop voor nieuwe leden. Iedereen die van zingen houdt, is van harte welkom. Er zijn geen stemtesten en er worden geen noten gebruikt. De kwaliteit van het koor komt als vanzelf voort uit het plezier dat de leden hebben in het zingen zelf.

Het Popkoor werkt met de bekende Singergy-zangmethode. Het landelijke succes van deze laagdrempelige methode is te danken aan het gebruik van professionele zangoefen-CD's en songteksten. De verschillende stempartijen zijn voorgezongen en iedereen kan zich thuis eenvoudig voorbereiden op de repetities. Dat geeft een plezierig gevoel omdat men al goed beslagen ten ijs komt én omdat het op de repetitie-avond samen meteen al heel goed klinkt. De methode werkt altijd en overal. In Nederland zijn er zo'n 200 koren, die gebruik maken van Singergy, waaronder ook het 'zuster-koor' Twentzz! in Hengelo.

Zangcoach Aafke Börger is in 2011 met het gezelligste popkoor van Enschede begonnen, in eerste instantie op vrijdagavond. Maar dat bleek niet de meest ideale dag te zijn. Nadat er een andere locatie was gevonden, zijn ze van start gegaan op maandagavond in Buurthuis De Kom aan de Ribbelerbrinkstraat.

Omdat er een aantal leden stopt vanwege opleidingen, examens en verhuizingen, is er weer plek voor nieuwe leden. Om geïnteresseerden een goed beeld te geven van Popkoor Enske, wordt er een startworkshop georganiseerd op maandag 23 mei. Tijdens deze workshop wordt samen een bekende popsong ingestudeerd. Aan het eind van de repetitie is er meteen al een klinkend resultaat!

Bij Popkoor Enske geen stemtesten vooraf of audities, geen notenschrift, geen verplichte choreografie of koorkleding. Gewoon lekker zingen! Je hebt geen ervaring nodig om gezellig te komen zingen. En ben je na afloop enthousiast, dan is er een mooie aanbieding voor je. Voor meer informatie of opgave: zie www.popkoorenske.nl of bel met zangcoach Aafke Börger op 06-23263930.