M-Pact: stichting voor
maatschappelijk meedoen

M-Pact is het nieuwe platform voor maatschappelijk meedoen in Enschede. Vrijwilligers053 en Volksuniversiteit Enschede werken samen om vrijwilligers, mantelzorgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties te ondersteunen in maatschappelijke vraag en aanbod.

De nieuwe stichting richt zich op het bevorderen van maatschappelijk meedoen. Een nieuw digitaal en fysiek platform waar alles draait om vrijwillige inzet. Waar burgerinitiatieven worden ondersteund, de inzet van mantelzorg en vrijwilligers wordt gestimuleerd en meer bedrijven maatschappelijk verantwoord gaan ondernemen. Ook biedt de nieuwe stichting cursussen en trainingen die de integratie en participatie bevorderen.

Vrijwilligers053 en de Volksuniversiteit Enschede werkten al vaker samen op het gebied van vrijwilligerswerk. Doordat gemeente Enschede in haar Actieplan Vrijwillige inzet en Mantelzorgondersteuning heeft opgenomen één orgaan voor de coördinatie van vrijwilligerswerk te willen, kwam het idee te fuseren. Een goede combinatie, aangezien de twee organisaties al afzonderlijk van elkaar diensten voor vrijwilligers verleenden.

M-Pact blijft gevestigd op de huidige twee locaties. De Volksuniversiteit Enschede is momenteel gevestigd in het Prismare gebouw, aan de Roomweg in Enschede. Vrijwilligers053 bevindt zich in het gebouw van HUB Twente, aan de Boulevard 1945 in Enschede.

Het platform 'maatschappelijk meedoen' zal worden gerund door een kernteam van ruim 7 fte. Het team wordt bijgestaan door een netwerk van 35-50 vrijwilligers. In aanvulling daarop is een flexibele schil van 35-50 ZZP'ers/freelancers en 50 vrijwilligers beschikbaar die op afroep ingezet kunnen worden bij evenementen en speciale projecten. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe huisstijl en website. In mei gaat de organisatie onder de naam M-Pact van start.