Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Leerlingen Kottenpark halen geld
op voor stichting Hakuna Matata

Onlangs overhandigden leerlingen van Het Stedelijk Lyceum locatie Kottenpark een cheque aan de heer Vervoort van de Stichting 'Hakuna Matata' met daarop het bedrag van € 4.043,24. Het bedrag komt voort uit een microkredietproject dat leerlingen uit de derde klassen van het Kottenpark hebben uitgevoerd.

Via YouTube laten de leerlingen met eigengemaakte korte filmpjes zien wat zij in het kader van het vak economie met hun microkrediet hebben gedaan. De jonge ondernemers zijn onder andere aan de slag gegaan met het maken van koekjes, het organiseren van verlotingen, het organiseren van disco's en nog veel meer. De filmpjes leveren prachtige beelden op die gekoppeld zijn aan de 5 P's van bedrijfsvoering.

De opbrengst komt ten goede aan een school voor beroepsonderwijs in Boulsa, ergens in het binnenland van Burkina Faso. Hier is in de loop van de afgelopen 12 jaar door de Stichting Hakuna Matata met hulp van Het Stedelijk Lyceum in Enschede een technische school gebouwd. Het is een volwaardige school geworden met een afdeling bouwkunde, metaalbewerking en elektrotechniek. De school heeft een jaarlijkse aanmelding van rond de 140 eerstejaars leerlingen. Na hun opleiding beginnen deze jonge vakmensen soms een eigen bedrijf op het gebied van zonnepanelen of zelfs een eigen aannemersbedrijfje. Zo heeft stichting Hakuna Matata een bedrijf van oud-leerlingen opdracht gegeven om het eerste gebouw van een landbouwschool te bouwen, het tweede grote project van de Stichting Hakuna Matata.