Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

We stappen in en nemen plaats in de bestuurderzetel. Wat voelt dat goed. De stoel biedt uitstekende steun voor benen, heupen en torso. En wat is deze wagen mooi afgewerkt.

Ik waan me in een cockpit en word meteen verliefd op het opvallend hoge middenconsole. Het geeft niet alleen een warm, behaaglijk gevoel, maar nog belangrijker: het is overzichtelijk. Van de koffiebekerhouders achter de versnellingspook tot aan het gemakkelijk bedienbare scherm op stuurhoogte. Het driespaak stuurwiel ziet er niet alleen sportief uit, maar ligt ook uitstekend in de hand. En is voorzien van een groot aantal bedieningsfuncties. Prettig, want daardoor kun je je goed op de weg concentreren.

Comfortabel

Het wordt tijd voor een rit. Deze diesel is voorzien van een 2.0 turbodiesel, die 163 paardenkrachten levert. Voldoende voor een maximale snelheid van 227 km/u, volgens de fabrieksopgave. Maar ik bevind me op de A35 en niet op het circuit van Zandvoort en houd me keurig aan de snelheid. Binnen de tien seconden trekt deze krachtpatser op van 0 naar 100 km/u. Wat rijdt deze Jaguar XE comfortabel. Maar laten we eerlijk zijn: dit mag je ook op zijn minst verwachten van een wagen uit deze categorie.
De motor is sterk en reageert scherp op wat ik doe. De 'slechts' 1400 kg wegende sedan, is ook nog eens zuinig. Het gemiddelde verbruik is 1 op 26,3. Dat is bijna niet voor te stellen, als je de wagen ziet. De schone motor, die 99g/km co2-uitstoot heeft en daardoor in de 21% bijtellingscategorie valt, is een topper.
Als we bij Rijssen de snelweg verlaten en via de Holterberg, Nijverdal, Almelo en Borne over de binnenwegen terugrijden naar Hengelo merken we dat deze Jaguar ook op de bochtige en minder goed geplaveide wegen een heerlijke auto is. We ondervinden het bijvoorbeeld als we een bocht goed snel ingaan. De Jaguar XE blijft keurig in balans. De Jaguar XE is een grensverleggende auto. De XE is beter controleerbaar, meer gefocust en laat de bestuurder weten dat de grens veel verder ligt dan bij zomaar een sedan.

Roofdier op wielen

We moeten zeggen dat deze Jaguar zijn naam eer aandoet. Een roofdier op wielen, die levendiger, gretiger en dynamischer is dan de gemiddelde sedan in het D-segment. Je voelt je al snel bevoorrecht. En Jaguar versterkt dat gevoel extra, want je krijgt maar liefst drie jaar garantie en gratis regulier onderhoud, zonder kilometerbeperking. Dat is pas service van en voor de zaak.
Uiteraard bent u bij Jaguar-dealer Munsterhuis welkom voor een proefrit met de Jaguar XE. En mocht u overtuigd zijn en de Jaguar XE kopen… Naast het gratis Business Pack biedt Munsterhuis u gratis een kostuum aan van LeurinK mode ter waarde van € 499,-. Dat is altijd meegenomen, maar laten we vooral bij de les blijven. Het gaat om de auto die u koopt. En deze XE is al meer dan de moeite waard.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding