Koning
voorzitter
van PCOB

Martin Koning (73) is tijdens de jaarvergadering verkozen tot voorzitter van de PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond) afdeling Enschede. Hij vervult hiermee de vacature ,die vorig jaar ontstond door het overlijden van, de toenmalige voorzitter, Jan Venerius.

De bestuursinstallatie ging gepaard met de overhandiging van een ebbenhouten voorzitters hamer, welke in 1930 in het voormalig Nederlands Indiƫ gemaakt is door leerlingen van een school voor houtbewerking. Naast Martin Koning werd ook in het bestuur verkozen: Joke van Oostende (59) zij vervult de functie van secretaresse, waarmee het bestuur weer voltallig is.

Expo African
Village

Van 27 april tot en met 21 mei presenteert Fotogalerie Objektief in Enschede het werk van fotograaf Ton Hendriks onder de titel African Village.

Het levensritme van het Afrikaanse dorp Ayoma - in het Volta district in Ghana - wordt bepaald door de cacaoproductie, de verbouwing van groenten, bananen, cassave en rijst, het plukken van fruit en de jacht op herten, konijnen en ratten. Ayoma is een metafoor voor het eenvoudige levensritme en de kleine levensgemeenschap waarin de mens eeuwen heeft geleefd, in harmonie met elkaar en met de natuur. In zijn foto's heeft Ton Hendriks met respect gekeken naar de bewoners en hun levensomgeving. Hij maakte portretten, stillevens en sfeerbeelden van het dorp. In zijn stijl refereert hij naar de humanistische zienswijze van fotograaf Paul Strand, die in 1976 een boek maakte over Ghana, met de titel An African Portrait.?
Fotogalerie Objektief is gevestigd aan de Walstraat 33 in Enschede.