Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

FC Twente vertrouwt op goede afloop

Bij FC Twente groeit het vertrouwen dat de club ook na dit seizoen behouden blijft voor het betaalde voetbal. En als het de club lukt de licentie veilig te stellen, dan lijkt Jan van Halst de nieuwe 'sterke' man te worden in de organisatie van de club, die vrijdag overigens teleurstelde tegen De Graafschap: 1-1.

In de afgelopen week maakte de gemeente Enschede bekend dat de termijn voor de garantstelling voor een lening van 32 miljoen wordt opgerekt tot uiterlijk 31 december van dit jaar. Het college van B en W geeft de club daarmee de tijd om op de meetmomenten van de KNVB Licentiecommissie (15 juni en 1 november) Categorie II te halen. Momenteel is FC Twente bezig met het maken van de begroting, die op uiterlijk 1 mei bij de KNVB moet liggen.
Nu het seizoen op zijn einde loopt en er voor FC Twente in sportief opzicht niets meer te winnen of te verliezen valt, is dat ook te merken aan het spel. Tegen De Graafschap maakte FC Twente het afgelopen weekeinde een zwakke beurt door een 1-0 voorsprong op de valreep te verspelen.

Tegen De Graafschap begon FC Twente zwak en in de beginfase van de wedstrijd waren de beste kansen voor de degradatiekandidaat uit Doetinchem. Zo mikte Vincent Vermeij in de openingsfase op de paal en dezelfde aanvaller kreeg nog een goede kans, maar doelman Nick Marsman redde bekwaam.
Na dik een half uur sloeg FC Twente toe. Jerson Cabral (foto) draaide vanaf rechts naar binnen en trof doel met een schot in de verre hoek: 0-1. De thuisclub gaf echter niet op en Youssef el Jebli schoot vanuit kansrijke positie raak.

Na de pauze koos De Graafschap voor opportunisme, maar de aanvalsdrang werd verstoord toen na een uur spelen Jeroen Tesselaar de rode kaart kreeg voor zijn onbesuisde tackle op de benen van Hakim Ziyech. FC Twente wist hiervan niet te profiteren, want de Enschedese ploeg was slordig en ongeconcentreerd.
De Graafschap toonde wel lef. Niet alleen de ploeg, maar ook trainer Jan Vreman, die een extra aanvaller bracht: Piotr Parzyszek. De Poolse spits beschaamde het vertrouwen van de trainer niet en scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker. Dit tot frustratie van trainer René Hake. 'We het aan onszelf te wijten hebben dat het nog gelijk wordt. Wij waren na de rode kaart gewoon heel slordig aan de bal om De Graafschap kapot te spelen en vergaten de trekken over te halen voor de tweede treffer.'

'Je geeft ze de kans en dan weet je dat ze met opportunisme gevaar kunnen stichten en daar hebben ze optimaal gebruik van gemaakt. Vanuit onze kant gezien is dat gewoon heel slecht, dat we het zover laten komen. Dit was niet nodig geweest en gezien de kwaliteiten die wij voorin hebben lopen moet je de wedstrijd eerder beslissen.'
Afgelopen woensdag speelde FC Twente thuis tegen Excelsior. Dit weekeinde is er vanwege de bekerfinale geen competitieprogramma.