Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Talent spotten bij Concordia

Er is enorm veel muziek- en theatertalent in Enschede. Concordia geeft talenten de gelegenheid om op te treden in haar theaterzaal op de Oude Markt.

Hierbij wordt samengewerkt met diverse lokale muziek- en theateropleidingen uit de stad en de regio. Op zaterdag 23 april is het de beurt aan de talenten van Academia Musica en De Theatermakerij. De Talent spotten-voorstellingen zijn allemaal gratis te bezoeken. Wie weet zie je er wel een toekomstige grote naam.
Leerlingen van Academia Musica verzorgen op deze middag een kort programma met muziek van en over Johann Sebastian Bach. Twee leerlingen met het hoofdvak Zang brengen fragmenten uit de Hohe Messe. Dit is Bachs magnum opus dat komend najaar integraal in het Muziekcentrum te horen is. Een leerling met het hoofdvak Klarinet speelt een transcriptie van een deel uit Bachs solosuites voor cello en een Hommage aan Bach door de Hongaarse componist-klarinettist Béla Kovács.
De Theatermakerij laat in diezelfde voorstelling een fragment zien uit het beroemde stuk Medea, gemaakt door 16 jongeren tussen de 14 en 19 jaar, onder leiding van Karine Roldaan en Susan Waanders. Het belooft een spannende, energieke voorstelling te worden met als tegenhanger van de energie ook de verstilde momenten van Medea. Is ze wel zo'n gestoorde vrouw als men zegt en wat gebeurt er als je mee kan gaan in haar gedachtes? Kun je dan begrip hebben voor haar brute daden...
Talent spotten is een serie voorstellingen die Concordia in samenwerking met lokale muziek- en theateropleidingen heeft ontwikkeld en waarbij jonge en ook oudere muziek- en theatertalenten de mogelijkheid krijgen om podiumervaring op te doen.
Dit voorjaar zijn er drie voorstellingen die allemaal in de theaterzaal plaatsvinden op een zaterdagmiddag om 16.00 uur. De entree is gratis, wel is het verstandig om vooraf een vrijkaart via de website www.concordia.nl 'te bestellen'.
Programma: 23 april: Academia Musica en De Theatermakerij; 4 juni: Theaterklas Kottenpark en Twents Jeugd Symfonie Orkest (TJSO); 25 juni: Academia Musica en Talentklas Kaliber Kunstenschool (masterclass).